Cursus/workshop portretschilderen

Portretschilderen in acryl verf.

Het raak schilderen van iemands hoofd vereist eerst wat oefeningen vooraf.
Eerst gaan we aan de slag om de vorm van elkaars hoofd goed met houtskool neer te zetten in een aantal spontane tekeningen.
Daarbij gaat het niet om een mooie tekening te maken maar om echt te onderzoeken wat de vorm inclusief haar van het iemands hoofd is.
Dan zijn we klaar om het doek in zijn geheel met een basiskleur te beschilderen. Vervolgens wordt de hoofdvorm in kleur erop gezet en worden de licht en donker partijen in kleur toegevoegd. De vrije vormgeving kan dan losgelaten worden op het paneel.

In het bedrijfsuitje Portretschilderen leer je je collega treffend portretteren in twee uur tijd. En een prachtige collage van de geschilderde portretten aan de muur voor uw bedrijf als resultaat.Na een hartelijke ontvangst met thee en taart krijgt iedereen een schilders doek van 30 x 30 centimeter. We gaan een felle kleur op het doek aanbrengen, zodat al het wit van het doek dan  is  verdwenen. In deze eerste dikke verf laag gaan we vervolgens met de achterkant van het penseel de contouren van het gezicht en de compositie tekenen. Daarna is het een zaak van licht en donker aanbrengen en aan de hand daarvan interpreteren we de kleuren. Een eenvoudige maar doeltreffende techniek die altijd lukt.

Onder deskundige begeleiding ga je in circa 2 uur het hoofd van een collega te schilderen. Acrylverf is een fijn materiaal om mee te werken. Het heeft heldere kleuren en droogt snel. Wij zorgen voor tips en trucs en staan zowel de gehele groep, als individuele deelnemers bij om tot een sprekende gelijkenis te komen.
• Als alle portretten klaar zijn volgt een fotosessie van de groep en de geschilderde hoofden
• De geschilderde portretten kunt U direct mee naar huis of bedrijf nemen

Stadsgezichten schilderen in acrylverf
Bij droog weer kunnen we in het stadscentrum een stadsgezicht schilderen met acrylverf.  Ook hierbij is het belangrijk om eerst wat schetsen op papier te maken om zo het perspectief te begrijpen plus de afkadering, van wat je wil laten zien. Het is ook mogelijk om van een eigen locatie een groot gemeenschappelijk schilderij te maken door een foto in zoveel stukken als er deelnemers zijn op te delen. Iedereen schildert zijn deel en later worden al deze delen bij elkaar gevoegd tot een groot schilderij.

Prijs: 45 euro ex BTW bij 20 personen, grotere groep lagere prijs. Kleinere groepen prijs in overleg.

Tijd: 3 uur. Workshop op verschillende tijden mogelijk (ochtend, middag, avond)Locatie: Atelier Godelieve Smulders, in eigen bedrijf of op een zelfgekozen locatie elders.

Bel en ontvang vrijblijvend meer informatie over tijden, prijzen en locaties. 06-40709832 of godelievesmulders@gmail.com